031 330 766

BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 14,90€

GAMEDOG Calcium D3, 60 kapsul

Na zalogi

19,99 €

Količina -
Na zalogi je samo še {stock}
+

BREZPLAČNA DOSTAVA!


- Podpira pravilno mineralizacijo kosti in zob mladičkov

v obdobju intenzivne rasti 

- Nadomesti pomanjkanje kalcija med nosečnostjo in dojenjem 

- Pospešuje okrevanje po poškodbah in ortopedskih posegih 

- Podpira pravilno delovanje mišic in imunskega sistema 

- To je ugodno za vzdrževanje pravilnega živčnega prenosa

- Pozitivno vpliva na delovanje prebavnih encimov

- Prispeva k pravilnemu strjevanju krvi 

- Pomaga uravnotežiti domačo prehrano z visoko vsebnostjo fosforja


Vse snovi, ki so v pripravku, so najvišje kakovosti in izpolnjujejo človeške prehranske standarde (človeški razred)!


GAME DOG Kalcij + D3 je dopolnilna hrana za pse, ki je vir kalcija in vitamina D3. Izdelek je namenjen predvsem kužkom v obdobju intenzivne rasti in nadomeščanja zob. Podpira pravilno rast in mineralizacijo okostja.
Dodatek je priporočljiv tudi psicam med nosečnostjo in dojenjem, da se nadomestijo pomanjkljivosti, ki jih povzroča velika obremenitev telesa.
Pri športnih in delovnih psih je lahko dodatek pomemben zaradi pozitivnih učinkov kalcija in vitamina D na pravilno delovanje mišic in imunski sistem.
Uporaba pripravka je priporočljiva tudi v obdobju okrevanja po operaciji kosti. Dodatek kalcija in vitamina D3 podpira in pospešuje fuzijo kosti, zato je dragocen dodatek k prehrani psov po poškodbah in zdravljenju na področju ortopedske kirurgije.

Vsebnost aktivnih snovi v 1 kapsuli:
Kalcij 300mg
Vitamin D 3 2,5 μg (100 enot)
Tekoča oblika vsebine kapsule zagotavlja popolno absorpcijo aktivnih snovi

Kalcij je osnovni gradnik kosti in zob, zagotavlja pravilno mineralizacijo okostja in gostoto kosti med rastjo organizma. Kalcij je bistvena sestavina za proizvodnjo in aktivacijo številnih encimov in hormonov, ki uravnavajo prebavo, presnovo maščob in energije. Pravilna oskrba s to sestavino je potrebna za pravilno strjevanje krvi, saj Ca vpliva na procese celjenja ran. Kalcij med krčenjem mišic sodeluje z drugimi makrohranili, vključno s srčno mišico, kar pomaga ohranjati optimalen mišični tonus.
Izkaže se, da je kalcij potreben za pravilno delovanje živčnega sistema. Živčne celice postanejo preobčutljive, ko raven kalcija v krvi pade pod normalno. Pojavijo se lahko tetanija (boleči mišični krči), kar je še posebej nevarno za noseče in perinatalne psice. Kalcij podpira tudi sproščanje nevrotransmiterjev v živčnem sistemu.

Vitamin D igra pomembno vlogo pri uravnavanju presnove kalcija in fosforja ter mineralizacije kosti. Poveča absorpcijo teh elementov iz prebavil in nadomesti morebitno nenormalno razmerje med kalcijem in fosforjem. Vitamin D olajša pretvorbo organskega fosforja v anorganski, zato je bistvenega pomena pri procesih okostenjevanja in pri tvorbi spojin, potrebnih za izgradnjo kosti. Vitamin D3 pozitivno vpliva na učinkovitost imunskega sistema, ki je odgovoren za boj proti virusnim in bakterijskim okužbam. Podpora imunskemu sistemu v kombinaciji s protivnetnim učinkom in pozitivnim vplivom na proizvodnjo antialergijskih in protivnetnih citokinov, ki jih proizvajajo imunske celice, naredi vitamin D pomembna prehrana živali, nagnjenih k alergijam.
Vitamin D3 je dvakrat učinkovitejši v primerjavi z D2 pri povečanju ravni vitamina D v telesu.


Sestava: kalcijev karbonat, holekalciferol (vir vitamina D3), sojino olje

Sestava lupine tablete: želatina, glicerol 

Odmerjanje: Odrasli psi - 1 kapsula na 10 kg telesne teže. Psički, breje in doječe psice - 1 kapsula na 5 kg telesne teže. V primeru prehrane z naravno prehrano z visoko vsebnostjo fosforja - 1 kapsula na vsakih 250 g hrane. Pakiranje: 60 kapsul 


Neto teža: 80g